Een terugblik op een geslaagd event

Het zal weinigen ontgaan zijn: WHD 2016 werd weer afgetrapt met ons eigen Netherlands goes WHD. Na een erg gezellig en druk bezocht diner voor de sponsoren om de avond te beginnen, mochten we de eerste enthousiaste gasten iets eerder dan we berekend hadden verwelkomen. Dat was alleen maar leuk om te zien, want hun enthousiasme bleek een voorbode voor de rest van de avond. Het liep al snel storm aan de deur. De sfeer zat er meteen goed in en je kon merken dat alle bezoekers er een geweldige avond van wilden maken, wat ook gelukt is. Mijn dank daarvoor!

De sponsoren het podium geboden om zich kort voor te stellen, en mochten we Soeren von Varchim (CEO van WHD) verwelkomen die ons als Nederlandse bezoekers welkom heette. Het bier vloeide ondertussen rijkelijk in de mooie Netherlands Goes WHD bierpullen, wat de toch al levendige gesprekken ten goede kwam. Uiteindelijk hebben we met zo’n 350 gasten een heel erg gezellige avond gehad en werd het licht pas rond de klok van 2 uur uit gedaan. De lat ligt hoog, maar we zullen ons best doen om dit succes in 2017 te evenaren.

De volgende dag begon de WHD dan echt. Na de officiële opening door Soeren von Varchim was het al snel aardig druk op de beursvloer en in de verschillende presentatieruimtes. Highlights van het programma waren natuurlijk de night.TALK “Rethinking Privacy After Safe Harbor” met Edward Snowden en Max Schrems. Snowden is ons allen wel bekend, maar Schrems misschien wat minder. Hij is de Oostenrijkse student (inmiddels privacy activist) die met zijn procedure bij het Europese Hof van Justitie er voor zorgde dat Safe Harbor ongeldig verklaard werd. Voor de sector niet per se een overwinning, hoewel we privacy hoog in het vaandel hebben staan. De verwerping van Safe Harbor gaat nu opgelost worden met Privacy Shield, maar het is de vraag of dat verdrag uiteindelijk wél stand zal houden als het voor het Europees Hof van Justitie gebracht wordt zoals Schrems van plan is. Daarnaast was er een Q&A met Buzz Aldrin, Apollo 11 astronaut en samen met Neil Armstrong een van de eerste twee mensen die voet op de maan zetten. Tegenwoordig zet hij zich in voor het ruimte toerisme, waarover hij interessante ideeën had.

Terug naar meer tastbare zaken. ISPConnect organiseerde samen met onder andere eco, onze Duitse tegenhanger, een sessie over zakendoen in Duitsland. Deze sessie mocht op veel belangstelling rekenen, ook onder Nederlandse bezoekers van WHD. Het was een interessante ochtend die een hoop inzicht gaf in de do’s en dont’s in de Duitse zakencultuur.

Dat Duitsland veel te bieden heeft, bleek nog maar eens tijdens mijn korte tour over Europapark, het attractiepark waar WHD traditioneel gehouden wordt. Een van de mooiste dingen aan de WHD blijft toch altijd de locatie. Het Europapark is een geweldige omgeving die uniek is als het gaat om dit soort events. Je kunt er in een rustig moment even ontspannen (of niet) in een achtbaan en je kunt je in Rome, Venetië of Spanje wanen tijdens je lunch.

We kunnen dus gerust zeggen dat het weer een plezierige en leerzame editie van WHD was. Ik kijk nu alweer uit naar 2017, waar ik hoop met een heel groot deel van de Nederlandse internetsector WHD.global weer in te kunnen luiden met Netherlands goes WHD 2017.

-Simon Besteman, directeur ISPConnect

Partners

Quanza Engineering
Juniper Networks

Start typing and press Enter to search