WHD.global: een vast event op mijn kalender

Wie WHD.global moet uitleggen aan mensen die het niet kennen en er nog nooit geweest zijn, zal daar misschien in eerste instantie wat moeite mee hebben. Het is toch wel een bijzonder event binnen onze sector, in positieve zin. Traditioneel trekt de hele hosting wereld  in maart dan ook voor een week naar Duitsland.

Allereerst is daar de locatie: Rust. Een klein plaatsje in Zuid-West Duitsland, tegen de grens met Frankrijk, waar niemand ooit van gehoord heeft als je het niet al kent. Toch staat hier het grootste pretpark van Europa, dat ook de locatie is van de WHD.global. En dat maakt het des te leuker, want het is een ideale locatie voor een beurs en weer eens wat anders dan een grote beurshal.

Het publiek is heel divers, van diehard techneuten tot CEO’s van wereldwijd opererende partijen. Zelfs vooraanstaande politici laten er hun gezicht zien. Daarbij is het event heel professioneel opgezet en kan iedereen er wel iets vinden wat hem of haar interesseert.

Wat ook opvallend is aan WHD.global is dat je nergens zo veel Nederlandse datacenter-, hosting-, en cloudprofessionals tegenkomt als in Rust. Dat is bijzonder, want je moet wel eerst 600 kilometer reizen voordat je er bent. Maar het tekent tegelijkertijd ook dat WHD.global geen beurs als alle andere is. De meeste bezoekers trekken er meerdere dagen voor uit.

Waarom kom je elkaar juist daar dan steeds tegen? Allereerst vanwege de sfeer. Die is relaxt, mede doordat iedereen zijn agenda leeg heeft voor het evenement. Het programma is ook erg goed, met in het verleden bijvoorbeeld Edward Snowden en Steve Wozniak als hoogtepunten. Er zijn de hele dag allerlei presentaties waar je bij kunt zijn. Verder is er een enorme informatiemarkt waarop alle grote partijen uit de sector vertegenwoordigd zijn.

Het park zelf biedt ook nog eens een mooie omgeving om langer met elkaar te praten dan op andere evenementen. Het is vaak mooi lenteweer en dat komt de gesprekken ten goede. Daarnaast is er elke avond ruimte voor borrels en feesten, wat natuurlijk bijdraagt aan de sfeer. Je spreekt tijdens WHD.global meer mensen in een week dan in een maand in Nederland.

De vele Nederlanders die er komen heeft geleid tot een initiatief van Nederlandse brancheorganisaties om een speciaal feest te organiseren voor de Nederlandse sector: Netherlands goes WHD. Als je gaat kun je maar beter met zijn allen goed beginnen en die opzet is dan ook al twee jaar op rij heel goed geslaagd. Het feest is een begrip voor de gehele organisatie van WHD.global en vorig jaar mochten we dan ook de CEO van WHD, Soeren von Varchim verwelkomen. Het is het grootste openingsfeest van het evenement en er wordt dan ook jaloers naar gekeken door bezoekers van WHD.global die niet uit Nederland komen. Voorzien van Duitse dranken en uitstekende catering is het een avond die altijd in goede harmonie verloopt en tot in de late uurtjes doorgaat. Je moet wel zorgen dat je je programma de volgende ochtend daar een beetje op aanpast, en niet al vroeg in de ochtend je eerste meeting hebt.

Ik ben er in ieder geval zeker weer bij en hoop dat ik met jullie kan bijpraten, kan terugblikken op 2016 en kan vooruit kijken naar de toekomst!

-Stijn Grove – directeur Dutch Datacenter Association

Partners

Quanza Engineering
Juniper Networks

Start typing and press Enter to search