Nederlandse successen vieren

Ondanks de vele events voor de digitale sector in Nederland, kunnen we ons helaas maar nauwelijks beroemen op een evenement met internationale allure. Het is goed mogelijk dat daar in de toekomst verandering in komt, maar vooralsnog zullen we een groot deel van het jaar buiten onze landsgrenzen moeten zoeken. Michiel Cazemier, samen met Gaby Dam eigenaar van full service marketing bureau voor de IT-sector Splend, ziet in WHD.global één van de belangrijkste meerdaagse beurzen voor de Nederlandse internetsector.

Cazemier: “De World Hosting Days.global wordt bij wijze van spreke georganiseerd in de achtertuin van Nederland. Dat maakt het behapbaar: als je na je ontbijt in de auto stapt ben je er ruim voor het diner. Dat gezegd hebbende, is het ook een event waar je de makers uit de wereldwijde hostingindustrie en het ecosysteem daar omheen treft. Voor Nederlandse partijen erg interessant dus: we hebben met onze sterke concurrentiepositie als het gaat om hosting, cloud, datacenters en internet exchanges ontzettend veel te bieden aan de wereldwijde IT-sector.”

WHD.global biedt ook ruim gelegenheid voor ontspanning. De unieke locatie van het Europark in Rust draagt daar aan bij. Gaby Dam, medeorganisator van Netherlands goes WHD vanuit Splend: “Het leuke van WHD.global, naast dat je kennis kan maken met de laatste stand van zaken en collega’s in de sector uit Nederland en daarbuiten, is dat de omgeving je in een heel andere sfeer brengt. Rust is op zichzelf al een typisch ‘gemütlich’ Duits dorpje met leuke restaurants en kroegjes. Voor mij is echter het belangrijkste dat WHD.global ieder jaar weer een heel sterk inhoudelijk programma heeft. Tijdens Netherlands goes WHD kan alvast in de stemming gekomen worden. En de combinatie van de vele interessante presentaties, sessies, aanwezige partijen en de activiteiten in de avond die afgetrapt worden met Netherlands goes WHD maken dat iedereen die werkzaam is in de sector er tenminste eens in zijn carrière bij moet zijn geweest.”

Pleasure meets business zal ook zeker weer de insteek zijn tijdens de derde editie van Netherlands goes WHD. De Nederlandse internetsector was voorgaande jaren in grote getale afgekomen op de avond, en de samenkomst van de sector aan de vooravond van WHD.global brengt onderlinge verbinding zo is gebleken.

Cazemier: “We hebben als snel groeiende sector allemaal bomvolle agenda’s. Tijdens Netherlands goes WHD bleek ook vorig jaar dat de gasten met een missie naar WHD.global komen maar ook graag tijd vrij maken om gezamenlijk stil te staan bij Nederlandse successen. Het is voor niemand een verplicht nummer: iedereen is er omdat hij of zij het belangrijk vindt om samen te komen én over de eigen grenzen heen te kijken. Netherlands goes WHD is wat mij betreft echt bedoeld om de sector samen te brengen. Het draait tijdens de avond om het vieren van de successen van de Nederlandse internetsector en de gezelligheid die daarbij hoort.”

Partners

Quanza Engineering
Juniper Networks

Start typing and press Enter to search